Makaron z bakłażanem i grzankami

Przygotowanie: 20 minutPieczenie
: 45 minut

Składniki

  • 3 łyżki stołowe oliwy z oliwek
  • 3 ząbki czosnku mielonego
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1/2 łyżeczki pieprzu
  • 2 duże czerwone papryki, pokrojone na 2,5 cm kawałki
  • 1 średni bakłażan pokrojony w 2,5 cm plastry.
  • 1 średnia czerwona cebula, pokrojona w 2,5 cm plastry.
  • 1 łyżka stołowa koncentratu pomidorowego
  • Kromki bagietki lub krakersy tostowe

Przygotowanie:

  1. Rozgrzać piekarnik do 200°C. Wymieszaj pierwsze 4 składniki razem. Umieść warzywa w dużej misce, wymieszaj z mieszanką olejów. Umieścić na patelni, uprzednio posmarowawszy jej powierzchnię sprayem do gotowania. Piecz warzywa do miękkości i lekkiego zrumienienia, 45-50 minut, mieszając raz.
  2. Przełożyć do robota kuchennego. Pozostawić warzywa do lekkiego ostygnięcia. Dodać koncentrat pomidorowy i mieszać w trybie Pulse, aż mieszanina jest gęsta, powinna być gruboziarnista.
  3. Przełóż do miski i pozostaw do całkowitego ostygnięcia.
  4. Podawać z grzankami z bagietki.
  5. Gotowe, jesteś wspaniała!

Czy podobał Ci się artykuł?

0 0 Zostaw komentarz

Zaloguj się za pośrednictwem mediów społecznościowych

Facebook Google lub



Zostaw komentarz

Komentarz Zostaw recenzję Dotychczas brak komentarzy