Makaron z bakłażanem i grzankami
Przygotowanie: 20 minutPieczenie
: 45 minut
Składniki
- 3 łyżki stołowe oliwy z oliwek
- 3 ząbki czosnku mielonego
- 1/2 łyżeczki soli
- 1/2 łyżeczki pieprzu
- 2 duże czerwone papryki, pokrojone na 2,5 cm kawałki
- 1 średni bakłażan pokrojony w 2,5 cm plastry.
- 1 średnia czerwona cebula, pokrojona w 2,5 cm plastry.
- 1 łyżka stołowa koncentratu pomidorowego
- Kromki bagietki lub krakersy tostowe
Przygotowanie:
- Rozgrzać piekarnik do 200°C. Wymieszaj pierwsze 4 składniki razem. Umieść warzywa w dużej misce, wymieszaj z mieszanką olejów. Umieścić na patelni, uprzednio posmarowawszy jej powierzchnię sprayem do gotowania. Piecz warzywa do miękkości i lekkiego zrumienienia, 45-50 minut, mieszając raz.
- Przełożyć do robota kuchennego. Pozostawić warzywa do lekkiego ostygnięcia. Dodać koncentrat pomidorowy i mieszać w trybie Pulse, aż mieszanina jest gęsta, powinna być gruboziarnista.
- Przełóż do miski i pozostaw do całkowitego ostygnięcia.
- Podawać z grzankami z bagietki.
- Gotowe, jesteś wspaniała!
Czy podobał Ci się artykuł?
0 0 Zostaw komentarzZaloguj się za pośrednictwem mediów społecznościowych
Facebook Google lub
Zostaw komentarz