Sorbet z mango
Pyszny i zdrowy sorbet z mango, który można zrobić z zaledwie trzech składników! W zimie świeże mango można zastąpić mrożonym. Wypróbuj klasyczny przepis na sorbet, a potem możesz zrobić go po swojemu. Na przykład, zastąp wodę mlekiem kokosowym.
Składniki
- Mango - 4 szt.
- Syrop z agawy lub miód - 170 g
- Woda - 120 ml
Przygotowanie
- Przygotować mango.
Przekrój każdy owoc wzdłuż i usuń miąższ z gniazda nasiennego. Za pomocą noża kroimy każdą część w kostkę i łyżeczką usuwamy skórkę.
- Umieść plasterki mango w blenderze, aby je zamrozić.
Wyłóż blachę do pieczenia pergaminem i ułóż na niej plastry mango tak, aby się nie dotykały. Przykryj tacę folią i włóż na noc do zamrażarki.
- Umieść mrożone mango w blenderze.
Dodaj 120 ml wody i 170 gramów miodu lub syropu z agawy i ubijaj do uzyskania gładkiej masy.
- Schłodzić sorbet.
Łyżeczką nakładamy masę do formy, wygładzamy wierzch i wkładamy do zamrażarki na godzinę. Zrobione!
Czy podobał Ci się artykuł?
1 0 Zostaw komentarzZaloguj się za pośrednictwem mediów społecznościowych
Facebook Google lub
zostaw komentarz