Sorbet z mango

Pyszny i zdrowy sorbet z mango, który można zrobić z zaledwie trzech składników! W zimie świeże mango można zastąpić mrożonym. Wypróbuj klasyczny przepis na sorbet, a potem możesz zrobić go po swojemu. Na przykład, zastąp wodę mlekiem kokosowym.

Składniki

  • Mango - 4 szt.
  • Syrop z agawy lub miód - 170 g
  • Woda - 120 ml

Przygotowanie

  1. Przygotować mango.

Przekrój każdy owoc wzdłuż i usuń miąższ z gniazda nasiennego. Za pomocą noża kroimy każdą część w kostkę i łyżeczką usuwamy skórkę.

  1. Umieść plasterki mango w blenderze, aby je zamrozić.

Wyłóż blachę do pieczenia pergaminem i ułóż na niej plastry mango tak, aby się nie dotykały. Przykryj tacę folią i włóż na noc do zamrażarki.

  1. Umieść mrożone mango w blenderze.

Dodaj 120 ml wody i 170 gramów miodu lub syropu z agawy i ubijaj do uzyskania gładkiej masy.

  1. Schłodzić sorbet.

Łyżeczką nakładamy masę do formy, wygładzamy wierzch i wkładamy do zamrażarki na godzinę. Zrobione!

Czy podobał Ci się artykuł?

1 0 Zostaw komentarz

Zaloguj się za pośrednictwem mediów społecznościowych

Facebook Google lub



zostaw komentarz

Komentarz Zostaw recenzję Dotychczas brak komentarzy