Wielki dzień w domu - wszystko, co musisz wiedzieć o grillach elektrycznych

Żadne wakacje nie są kompletne bez kebabu. Świeżo przyrządzone i pachnące potrawy z grilla to prawdziwa uczta. Zwłaszcza, gdy na dworze temperatura rośnie, kwitnie wiśnia, a słońce ogrzewa makówki.

Ale sezon wakacyjny wymaga dodatkowej troski. Tak długo, jak nie można mieć pikniki w parkach, można mieć binket w domu, zwłaszcza jeśli masz elektryczny grill. Ten rodzaj grilla jest doskonałą alternatywą dla rożna lub grilla.

GRILL ELEKTRYCZNY JEST IDEALNYM ROZWIĄZANIEM DLA TWOJEGO MIESZKANIA.

Dzięki grillowi elektrycznemu można szybko i łatwo grillować warzywa, mięso i jarzyny. Urządzenia z większą ilością funkcji mogą z łatwością przyrządzić steki do określonego poziomu grillowania. Główną zaletą grilla elektrycznego jest to, że wszystko jest dostępne dla Ciebie o każdej porze roku. Nawet jeśli Twoja kuchnia jest mała, możesz znaleźć odpowiedni model, który nie zajmie zbyt wiele miejsca.

8 PUNKTÓW, KTÓRE NALEŻY WZIĄĆ POD UWAGĘ PRZY WYBORZE GRILLA

1. Rozmiar

Liczba płyt, które mogą być gotowane w tym samym czasie zależy wyłącznie od wielkości grilla. Nie należy spieszyć się z wyborem. Najpierw wybierz liczbę osób, dla których chcesz gotować. Lubisz spotykać się w grupie i rozpieszczać wszystkich smakołykami? Wolisz gotować tylko dla rodziny?

Na kompaktowym grillu można przyrządzić jednocześnie do 5 porcji. Ale jeśli lubisz mieć gości, będziesz chciał wybrać większe modele. Tylko myśleć z wyprzedzeniem o tym, gdzie chcesz grill do siedzenia. Duży grill wymaga więcej miejsca.

2. Góra i materiał

Powierzchnia do grillowania jest żebrowana lub gładka. Podstawowym materiałem jest żwirek lub aluminium. Sporadycznie stosowane są urządzenia z powierzchnią ceramiczną.

Wszystkie trzy warianty dobrze spełniają swoje funkcje, ale są pewne cechy szczególne:

  • Powierzchnia do gotowania z węgla brunatnego lub aluminium musi być pokryta nieprzywierającą kulką, w przeciwnym razie potrawy będą się przypalać.
  • Ceramika gliniana wygląda bardzo pięknie, ale wymaga starannej i właściwej pielęgnacji. W końcu, jeśli zimna woda dostanie się na gorącą powierzchnię, może ona pęknąć lub ulec uszkodzeniu.

3. Moc

Szybkość gotowania zależy od wydajności urządzenia. Grill elektryczny o niskiej mocy będzie energooszczędny, ale proces gotowania zajmie więcej czasu. Z drugiej strony, większa pojemność pozwoli na szybsze przygotowanie potrzebnych potraw.

4. System kontroli temperatury

Niektóre grille posiadają automatyczny system kontroli temperatury. Przed rozpoczęciem gotowania można ustawić wymaganą temperaturę gotowania. Po osiągnięciu tej temperatury system grzewczy wyłącza się automatycznie. Teraz w domu można przyrządzać mięso na różnych poziomach gotowania. Dodatkowo funkcja ta zapewnia, że Twoje jedzenie nigdy się nie przypali!

5 Wskaźnik szybkowaru

Nowoczesne grille elektryczne mają lampkę kontrolną, która pokazuje, czy jedzenie jest ugotowane, czy nie. Przy wyborze urządzenia należy zwrócić uwagę na tę funkcję. Będzie to przydatne zarówno dla początkujących, jak i ekspertów, ponieważ nie trzeba sprawdzać dokładnego czasu gotowania.

Istnieją zasadniczo trzy pierścienie wskaźnikowe, które wskazują stan gotowania:

  • Zhovtiy mówi, że jedzenie jest gotowane do jednej trzeciej swojej pierwotnej wielkości.
  • Kolor pomarańczowy oznacza, że potrawa jest gotowana na średnim poziomie.
  • Kolor czarny oznacza, że potrawa jest w pełni ugotowana.

Szczegółowe informacje na temat tej funkcji można znaleźć w instrukcji obsługi urządzenia.

6. Rodzaj konstrukcji

Musisz zdecydować, czy jedna powierzchnia do gotowania jest wystarczająca dla Ciebie lub chcesz grillować swoje jedzenie z dwóch stron. Istnieją dwie opcje:

1. Otwarte gr

ille mają pojedynczą powierzchnię grillowania, którą często można zdjąć i są łatwe do czyszczenia. Najczęściej używa się ich do gotowania przekąsek, pierogów, jajek i kiełbasek.

2. Zamknięte ruszty pozwalają na grillowanie

potraw z obu stron. Nie trzeba tracić czasu na obracanie mięsa. Ponadto ten typ urządzenia wytwarza mniej wilgoci, ponieważ nie ma potrzeby otwierania pojemnika na chrupki podczas gotowania. W niektórych modelach wysokość kosza można regulować, co daje więcej możliwości pieczenia mięsa o różnej grubości.

7. Bezpieczeństwo

Przyrządzanie potraw na grillu jest dość proste i nie wymaga specjalnych umiejętności. W każdym przypadku zastosowanie silników elektrycznych może okazać się nieodzowne. Przy wyborze grilla należy zwrócić uwagę na następujące parametry:

  • Wyjmowana tacka ociekowa ułatwi użytkowanie, ponieważ można ją wyjąć i bezpiecznie oczyścić zatkaną powierzchnię.
  • Upewnij się, że uchwyt znajduje się w odpowiedniej odległości od elementów grzewczych i że nie przegrzewa się zbyt szybko.
  • Wybierz model, który można łatwo wyjąć i zdemontować.

8. Dodatki

Niektóre z tych funkcji umożliwiają komfortowe gotowanie, a inne nadają grillowi smaczny charakter. Sprawdźmy, jakie cechy szczególne można znaleźć:

  • Niektóre grille posiadają komorę wzmacniającą smak, która może być użyta do nadania potrawom ziołowego, pikantnego lub dymnego smaku.
  • Proszę zwrócić uwagę na tackę ociekową na tłuszcz w zestawie, zakończy ona katastrofę tłuszczową w Państwa kuchni.
  • Zdejmowane części są znacznie łatwiejsze do czyszczenia w domu.

Grill elektryczny może być nawet używany na otwartym ogniu, ale wymaga tylko dostępu do energii elektrycznej. Tak czy inaczej, jego główną zaletą jest to, że można go używać przez cały rok.

Idealne grille elektryczne do przyrządzania potraw w mieszkaniach można znaleźć teraz w serii Foxtrot.

Czy podobał Ci się ten artykuł?

0 0 Proszę o komentarz w tej sprawie.

Zaloguj się przez media społecznościowe

Facebook Google lub



PROSZĘ PRZECZYTAĆ KOMENTARZ

Komentarz Zapisz swoją opinię Dotychczas brak komentarzy