Łatwe letnie menu: 5 przepisów dla blendera
Pokaż treść artykułu
- Lemoniada z czarnego bzu
- Zupa krem z arbuza
- Sos z zielonych liści
- Sorbet cytrynowy
- smoothie z banana i gruszki
Lato, słońce, świeże powietrze... Mnóstwo smacznych owoców, warzyw i zieleniny. Chcemy spróbować wszystkiego naraz! Jednak mimo wszystko lepiej jest mądrze łączyć produkty, aby później nie mieć poważnych problemów zdrowotnych ????.
W przygotowaniu variegated i smaczne passionfruit może być najbardziej pomocne ... blender! Cóż, to on, a nie jakiś ciężki robot kuchenny. Z pomocą blendera bardzo szybko i łatwo można przygotować smoothie, chłodzący koktajl....Wszystko o wszystkim z rzędu. Dlatego proponujemy Wam wybór łatwych i przyjemnych letnich przepisów, które przygotowuje się z pomocą blendera.
Lemoniada Cavour
Ten napój sprawi, że ochłodzisz się w mgnieniu oka i jest całkiem prosty w przygotowaniu. Aby zrobić lemoniadę kavunovy, będziesz potrzebować:
- 1 łyżka kalafiora
- 200 ml wody
- 2 liście mchu
- 1 limonka
- 1 łyżka miodu
Proces gotowania zajmie dziesięć hivlinów, nie więcej. Na początku należy rozerwać gumę bukową na suche plastry i usunąć plastry. Następnie połączyć wszystkie składniki i ubić. Jeśli używasz blendera stacjonarnego, umieść składniki bezpośrednio w dzbanku blendera. Jeśli masz mikser
, przygotuj po prostu solidną, dużą miskę do ubijania. Efekt będzie taki sam: uzyskasz soczysty i pełny smak lemoniady, który możesz uzupełnić kilkoma kostkami lodu.Nawiasem mówiąc, lód jest wygodnie kruszony w blenderze - wiele modeli zawiera taką funkcję
. Autentyczny drink z cavy z pewnością spodoba się Tobie i Twoim gościom.Lemoniada z czarnego bzu
Zupa krem z arbuza
Zupa krem jest bardzo popularna nie tylko wśród rodzin z małymi dziećmi. Ta pasja przyszła do nas wraz z europejską kuchnią arystokratyczną. Wcześniej proces gotowania zupy kremu był bardzo żmudny, ponieważ wszystkie składniki musiały być mielone ręcznie. Z nadejściem blendera, problem został rozwiązany i zupa stała się popularna w wielu restauracjach. Chcielibyśmy zaproponować Państwu przepis na zupę przecierową z arbuzem, która jest bardzo dobra dla organizmu.
Aby przygotować kremową zupę arbuzową będziesz potrzebować:
- 1 kg obranego arbuza
- 1 l bulionu (warzywnego lub jarzynowego)
- 150 ml o zawartości tłuszczu 25-35%.
- olej spożywczy - 50 g
- sól, pieprz - do smaku
- W razie potrzeby można dodać delikatnie przesiane zioła.
Zagotować wodę lub dusić na małym ogniu z dodatkiem wody. Gotowe warzywa umieść w dużym naczyniu i dodaj bulion oraz pozostałe składniki. Ubijamy za pomocą blendera do uzyskania gładkiej konsystencji. Posypać zieleniną przed podaniem.
Sos z zieleniny letniej
Sos ten wyróżnia się oryginalnym i lekkim smakiem. Jest bardzo prosty w przygotowaniu. Do tego trzeba wziąć:
- pęczek zieleniny (chrupiącej, pietruszki)
- kwaśna śmietana
- musztarda
- Specjały (sól, pieprz)
Posiekać zioła. Nie trzeba do tego celu używać noża kuchennego - wystarczy wrzucić posiekane zioła i pietruszkę do blendera i nacisnąć przycisk "tryb turbo". Zielenina będzie gotowa do użycia w kilka sekund.
Dodaj do kielicha blendera (wariant stacjonarny, jeśli masz blender - w osobnym pojemniku) potrójną kwaśną śmietanę, musztardę, zioła, sól, pieprz i zmiksuj wszystkie składniki na wysokich obrotach.
Domowy i niskokaloryczny sos gotowy ???? Podawać do mięs, ryżu, ziemniaków i innych potraw.
Zielony sos letni
Sorbet z polunitzi
Gdzie można się udać bez słodu ???? Wszyscy oczywiście kochają middlingi. Można z niego przyrządzać doskonałe potrawy. Zapraszamy do przygotowania bardzo smacznego deseru z półkruchego pieczywa - sorbetu. Półmiękki sorbet charakteryzuje się delikatnym, słodowym smakiem z nutą kwasowości.
Aby przygotować sorbet półmiękki, należy przygotować sorbet:
- 300-400 g polunitzki
- 1 cytryna
- wodorowęglan mięty pieprzowej
- 75 g mąki
Najpierw należy ubić połówki jagód i oddzielić je od "ogonków". Następnie pokroić jagody na kawałki, włożyć do pojemnika i zalać sokiem z zukor i 1 cytryny oraz wodą (według proporcji). Pieczemy 15-20 minut, po czym całą masę ubijamy mikserem (blenderem lub mikserem stacjonarnym - nie ma znaczenia).
Gotową masę przecedzić przez drobne sito, tak aby sorbet był całkowicie jednolity. Przełóż półnaturalny przecier do płaskiego naczynia i umieść w zamrażarce na 1 rok. Następnie wyjmij masę i zmiksuj ją za pomocą piły lub robota kuchennego. Odstawić do lodówki. Powtórzyć tę procedurę 3 razy, w odstępie 1 roku. Na koniec pozostawić półpłynny sorbet w zamrażarce na noc. Idealny letni deser będzie gotowy już następnego dnia.
Sorbet śmietankowy
smoothie z banana i gruszki
Przygotowaliśmy oryginalny przepis na orzeźwiające smoothie. Ten napój jest nie tylko smaczny, ale również bardzo żywy. Aby go przygotować, należy przygotować główne składniki:
- 2 gruszki
- 2 banany
- 1 butelka wody
- 2 korzenie selera
Umieść gruszkę i banana w misie blendera i najpierw obierz je ze skórki. Smoothies są łatwiejsze do przygotowania w blenderze stacjonarnym, ponieważ w trakcie procesu blendowania nie będzie dochodziło do rozdrabniania. Do miski dodajemy również 1 pojemnik z wodą i, zwracając uwagę, korzeń seltzer ????. Produkt ten nada Twojemu smoothie niepowtarzalny smak, który z pewnością będzie pikantny (nie martw się :)).
Ubij wszystkie składniki na jednolitą masę. Cynamonowe i pełne życia letnie smoothie jest już gotowe.
Smoothie bananowo-gruszkowe
Bon appetit
????Czy podobał Ci się ten artykuł?
0 0 Proszę o komentarz w tej sprawie.Zaloguj się przez media społecznościowe
Facebook Google lub
Pour l'année