Łatwe letnie menu: 5 przepisów dla blendera

Pokaż treść artykułu

  1. Lemoniada z czarnego bzu
  2. Zupa krem z arbuza
  3. Sos z zielonych liści
  4. Sorbet cytrynowy
  5. smoothie z banana i gruszki

Lato, słońce, świeże powietrze... Mnóstwo smacznych owoców, warzyw i zieleniny. Chcemy spróbować wszystkiego naraz! Jednak mimo wszystko lepiej jest mądrze łączyć produkty, aby później nie mieć poważnych problemów zdrowotnych ????.

W przygotowaniu variegated i smaczne passionfruit może być najbardziej pomocne ... blender! Cóż, to on, a nie jakiś ciężki robot kuchenny. Z pomocą blendera bardzo szybko i łatwo można przygotować smoothie, chłodzący koktajl....Wszystko o wszystkim z rzędu. Dlatego proponujemy Wam wybór łatwych i przyjemnych letnich przepisów, które przygotowuje się z pomocą blendera.

Lemoniada Cavour

Ten napój sprawi, że ochłodzisz się w mgnieniu oka i jest całkiem prosty w przygotowaniu. Aby zrobić lemoniadę kavunovy, będziesz potrzebować:

  • 1 łyżka kalafiora
  • 200 ml wody
  • 2 liście mchu
  • 1 limonka
  • 1 łyżka miodu

Proces gotowania zajmie dziesięć hivlinów, nie więcej. Na początku należy rozerwać gumę bukową na suche plastry i usunąć plastry. Następnie połączyć wszystkie składniki i ubić. Jeśli używasz blendera stacjonarnego, umieść składniki bezpośrednio w dzbanku blendera. Jeśli masz mikser

, przygotuj po prostu solidną, dużą miskę do ubijania. Efekt będzie taki sam: uzyskasz soczysty i pełny smak lemoniady, który możesz uzupełnić kilkoma kostkami lodu.

Nawiasem mówiąc, lód jest wygodnie kruszony w blenderze - wiele modeli zawiera taką funkcję

. Autentyczny drink z cavy z pewnością spodoba się Tobie i Twoim gościom.

Lemoniada z czarnego bzu

Zupa krem z arbuza

Zupa krem jest bardzo popularna nie tylko wśród rodzin z małymi dziećmi. Ta pasja przyszła do nas wraz z europejską kuchnią arystokratyczną. Wcześniej proces gotowania zupy kremu był bardzo żmudny, ponieważ wszystkie składniki musiały być mielone ręcznie. Z nadejściem blendera, problem został rozwiązany i zupa stała się popularna w wielu restauracjach. Chcielibyśmy zaproponować Państwu przepis na zupę przecierową z arbuzem, która jest bardzo dobra dla organizmu.

Aby przygotować kremową zupę arbuzową będziesz potrzebować:

  • 1 kg obranego arbuza
  • 1 l bulionu (warzywnego lub jarzynowego)
  • 150 ml o zawartości tłuszczu 25-35%.
  • olej spożywczy - 50 g
  • sól, pieprz - do smaku
  • W razie potrzeby można dodać delikatnie przesiane zioła.

Zagotować wodę lub dusić na małym ogniu z dodatkiem wody. Gotowe warzywa umieść w dużym naczyniu i dodaj bulion oraz pozostałe składniki. Ubijamy za pomocą blendera do uzyskania gładkiej konsystencji. Posypać zieleniną przed podaniem.

Sos z zieleniny letniej

Sos ten wyróżnia się oryginalnym i lekkim smakiem. Jest bardzo prosty w przygotowaniu. Do tego trzeba wziąć:

  • pęczek zieleniny (chrupiącej, pietruszki)
  • kwaśna śmietana
  • musztarda
  • Specjały (sól, pieprz)

Posiekać zioła. Nie trzeba do tego celu używać noża kuchennego - wystarczy wrzucić posiekane zioła i pietruszkę do blendera i nacisnąć przycisk "tryb turbo". Zielenina będzie gotowa do użycia w kilka sekund.

Dodaj do kielicha blendera (wariant stacjonarny, jeśli masz blender - w osobnym pojemniku) potrójną kwaśną śmietanę, musztardę, zioła, sól, pieprz i zmiksuj wszystkie składniki na wysokich obrotach.

Domowy i niskokaloryczny sos gotowy ???? Podawać do mięs, ryżu, ziemniaków i innych potraw.

Zielony sos letni

Sorbet z polunitzi

Gdzie można się udać bez słodu ???? Wszyscy oczywiście kochają middlingi. Można z niego przyrządzać doskonałe potrawy. Zapraszamy do przygotowania bardzo smacznego deseru z półkruchego pieczywa - sorbetu. Półmiękki sorbet charakteryzuje się delikatnym, słodowym smakiem z nutą kwasowości.

Aby przygotować sorbet półmiękki, należy przygotować sorbet:

  • 300-400 g polunitzki
  • 1 cytryna
  • wodorowęglan mięty pieprzowej
  • 75 g mąki

Najpierw należy ubić połówki jagód i oddzielić je od "ogonków". Następnie pokroić jagody na kawałki, włożyć do pojemnika i zalać sokiem z zukor i 1 cytryny oraz wodą (według proporcji). Pieczemy 15-20 minut, po czym całą masę ubijamy mikserem (blenderem lub mikserem stacjonarnym - nie ma znaczenia).

Gotową masę przecedzić przez drobne sito, tak aby sorbet był całkowicie jednolity. Przełóż półnaturalny przecier do płaskiego naczynia i umieść w zamrażarce na 1 rok. Następnie wyjmij masę i zmiksuj ją za pomocą piły lub robota kuchennego. Odstawić do lodówki. Powtórzyć tę procedurę 3 razy, w odstępie 1 roku. Na koniec pozostawić półpłynny sorbet w zamrażarce na noc. Idealny letni deser będzie gotowy już następnego dnia.

Sorbet śmietankowy

smoothie z banana i gruszki

Przygotowaliśmy oryginalny przepis na orzeźwiające smoothie. Ten napój jest nie tylko smaczny, ale również bardzo żywy. Aby go przygotować, należy przygotować główne składniki:

  • 2 gruszki
  • 2 banany
  • 1 butelka wody
  • 2 korzenie selera

Umieść gruszkę i banana w misie blendera i najpierw obierz je ze skórki. Smoothies są łatwiejsze do przygotowania w blenderze stacjonarnym, ponieważ w trakcie procesu blendowania nie będzie dochodziło do rozdrabniania. Do miski dodajemy również 1 pojemnik z wodą i, zwracając uwagę, korzeń seltzer ????. Produkt ten nada Twojemu smoothie niepowtarzalny smak, który z pewnością będzie pikantny (nie martw się :)).

Ubij wszystkie składniki na jednolitą masę. Cynamonowe i pełne życia letnie smoothie jest już gotowe.

Smoothie bananowo-gruszkowe

Bon appetit

????

Czy podobał Ci się ten artykuł?

0 0 Proszę o komentarz w tej sprawie.

Zaloguj się przez media społecznościowe

Facebook Google lub



Pour l'année

Komentarz Zapisz swoją opinię Dotychczas brak komentarzy