Dbałość o frytkownicę

Niektórzy ludzie uważają, że frytownica nie jest niezbędnym urządzeniem, a nawet, że to zła rzecz: ponieważ smażone potrawy nie wychodzą zbyt dobrze. Często jednak mamy ochotę na smakołyki. Aby nie narażać swojego zdrowia na szwank, podczas obsługi frytownicy należy wziąć pod uwagę pewne kluczowe kwestie.

Należy często wymieniać olej.

Jeśli olej był używany więcej niż raz do gotowania i wielokrotnie się przegotował, należy go wymienić. Jest to zalecane przez lekarzy. Dlaczego? Ponieważ tłuszcz w oleju, który wielokrotnie gotowane, generuje nowe chemikalia, w szczególności - akroleina, która negatywnie wpływa i rozdratovuet flory przewodu pokarmowego. Również wielokrotnie używany olej ma nieprzyjemny, ostry zapach i ostry smak.

Wymień całkowicie olej - nie uzupełniaj go tylko. Zapobiega to powstawaniu nieprzyjemnej mieszanki smaków.

Utrzymuj frytownicę w czystości

Czyszcząc często frytownicę z nagromadzonego tłuszczu, chronisz swoje zdrowie: w ten sposób nie dopuścisz, aby bakterie i inne zanieczyszczenia z resztek jedzenia i tłuszczu przedostały się do Twojego organizmu.

Należy często wymieniać filtry: filtr węglowy należy wymienić po 80 użyciach, filtr z węglem drzewnym po 35 użyciach, filtr cząsteczkowy po 20 użyciach.

Cykle życia

№1

Olej we frytownicy nieuchronnie ciemnieje po ugotowaniu ryby lub mięsa. Aby nadawał się do innego użytku, rozgrzej olej do 160 stopni i włóż do niego 2 kromki białego chleba. Poczekaj, aż cebulki wokół chleba znikną, a chleb nabierze jednolitego brązowego koloru. Po tym czasie można wyjąć bułki. Usuwa to charakterystyczny zapach puszki i poprawia kolor chleba.

№2

Aby usunąć silnie zanieczyszczone wnętrze frytkownicy, należy zalać cały pojemnik wodą, włączyć urządzenie i doprowadzić do nagrzania 70-80 stopni. Następnie dodajemy 2 łyżki stołowe kwasu cytrynowego lub octowego na środek. Pozwól skórce chwilę się poddusić, a następnie umyj frytkownicę dużą ilością wody.

Ciboule Kneaders we frytownicy przepis

Gulasz będzie doskonałą przystawką.

Składniki:

Żebrana karma dla niemowląt - 300 g
Brona do pszenicy - 200 gr
Oliwa z oliwek - 200 ml
Specjalności - sól, pieprz


Przygotowanie:

Pokrój arbuza na plastry. Sól i pieprz i wymieszać. Następnie owiń pierścienie cibulusa borem i zanurz je w oleju spożywczym. Smażyć do uzyskania złotego koloru. Ułóż na papierowym ręczniku lub serwetce, aby olej z gotowania spłynął.

Sprawdź asortyment:

Frytkownice

Czy podobał Ci się ten artykuł?

0 0 Proszę o komentarz w tej sprawie.

Zaloguj się przez media społecznościowe

Facebook Google lub



Pour comment

Komentarz Zapisz swoją opinię Dotychczas brak komentarzy.