Makaron bakłażanowy z kaszą z tłuszczem
Przygotowywanie: 20 xvinWyciąganie
: 45 xvin
Składniki
- 3 łyżki stołowe oliwy z oliwek
- 3 ząbki czosnku mielonego
- 1/2 łyżeczki soli
- 1/2 łyżeczki pieprzu
- 2 duże czarne papryki pokroić na 2,5 cm plastry.
- 1 średni bakłażan pokrojony w 2,5 cm plastry.
- 1 średnią cukinię pokroić w 2,5 cm plastry.
- 1 łyżka stołowa koncentratu pomidorowego
- Szaszłyki z bagietki lub krakersy z dipem
Gotowanie:
- Rozgrzać piekarnik do 200 °C. Wymieszać pierwsze 4 składniki. Umieść warzywa w dużej misce, wymieszaj z olejem. Umieść na patelni, pokrywając jej powierzchnię sprayem do gotowania. Smażyć warzywa, aż będą chrupiące i delikatnie dusić, 45-50 hwy, mieszając raz.
- Przełożyć do robota kuchennego. Pozostawić warzywa na chwilę do ostygnięcia. Dodać koncentrat pomidorowy i mieszać w trybie Pulse, aż mieszanina będzie gruba.
- Przełożyć do miski i pozostawić do całkowitego ostygnięcia.
- Podawać z posmarowaną bagietką.
- Gotowe, jesteś wspaniała!
Czy podobał Ci się ten artykuł?
0 0 Proszę o komentarz w tej sprawie.Zaloguj się przez media społecznościowe
Facebook Google lub
Zostaw komentarz