Makaron bakłażanowy z kaszą z tłuszczem

Przygotowywanie: 20 xvinWyciąganie
: 45 xvin

Składniki

  • 3 łyżki stołowe oliwy z oliwek
  • 3 ząbki czosnku mielonego
  • 1/2 łyżeczki soli
  • 1/2 łyżeczki pieprzu
  • 2 duże czarne papryki pokroić na 2,5 cm plastry.
  • 1 średni bakłażan pokrojony w 2,5 cm plastry.
  • 1 średnią cukinię pokroić w 2,5 cm plastry.
  • 1 łyżka stołowa koncentratu pomidorowego
  • Szaszłyki z bagietki lub krakersy z dipem

Gotowanie:

  • Rozgrzać piekarnik do 200 °C. Wymieszać pierwsze 4 składniki. Umieść warzywa w dużej misce, wymieszaj z olejem. Umieść na patelni, pokrywając jej powierzchnię sprayem do gotowania. Smażyć warzywa, aż będą chrupiące i delikatnie dusić, 45-50 hwy, mieszając raz.
  • Przełożyć do robota kuchennego. Pozostawić warzywa na chwilę do ostygnięcia. Dodać koncentrat pomidorowy i mieszać w trybie Pulse, aż mieszanina będzie gruba.
  • Przełożyć do miski i pozostawić do całkowitego ostygnięcia.
  • Podawać z posmarowaną bagietką.
  • Gotowe, jesteś wspaniała!

Czy podobał Ci się ten artykuł?

0 0 Proszę o komentarz w tej sprawie.

Zaloguj się przez media społecznościowe

Facebook Google lub



Zostaw komentarz

Komentarz Zapisz swoją opinię Dotychczas brak komentarzy