Top 5 produktów z arbuza

Dziś proponujemy porozmawiać o arbuzie. Jest to niezwykle zdrowy produkt. Arbuz zawiera witaminy A, C, E oraz witaminy z grupy B, rzadką witaminę K i T. Ponadto, produkt ten jest bogaty w zolize i potas. Jest to niezastąpione źródło celulozy i zasibu żołądkowego. Arbuz hamuje proces starzenia się organizmu i zmitsniynuyu systemu stawów. Wyliczanka dobroczynnych właściwości arbuza może być długa. Chcielibyśmy podzielić się z Państwem, jak ten produkt może być stosowany w codziennym użytkowaniu.

Arbuz nadaje się do przygotowania wielu potraw, które ozdobią Twój stół i ucieszą sąsiadów. Kilka oryginalnych przepisów rozważymy w naszym artykule.

Organiczny arbuz, syrop i szpinak

Ten przepis stał się już popularny w Internecie. Uczta jest z zielonej papryki, z dodatkiem delikatnego syropu, szpinaku, a nawet miodu. Tak więc, do gotowania będziesz potrzebował:

  • 200-220 g arbuza; 250 g syropu; 150 g szpinaku (świeżego lub mrożonego); 700 g makaronu; 5-10 g orzeszków piniowych; 2 łyżki miodu; 1 łyżka sosu i otsut balsamiczny; 10 g pigwy; 1 łyżka oliwy z oliwek.

Przygotowanie rozpocznij od arbuza - obierz go i drobno posiekaj (możesz go zetrzeć na grubej tarce). Gotowe ciasto biszkoptowe cienko rozwałkować i wyłożyć nim formę do nadziewania (formę posmarować wcześniej masłem lub wyłożyć papierem pergaminowym). Zrób kilka nakłuć na cieście widelcem i umieść w nich kulkę puree szpinakowego. Następnie układamy arbuza, pokrojoną w plastry siarkę i groszek cedrowy. Wstawiamy na 20 hvilin do piekarnika o temperaturze 180 stopni.

Podczas gdy ciasto się piecze, możesz przygotować dressing: wymieszaj kwaśną śmietanę balsamiczną, sos sojowy, miód, oliwę z oliwek i posyp kolendrę. Po napełnieniu tortu sosem, można podawać do stołu.

Faszerowany arbuz z warzywami i wieprzowiną

Kolejny przepis na szykowną pasję, którą można zaserwować na każdą okazję. Nadziewany arbuz wygląda bardzo pięknie, jego nadzienie jest wilgotne i soczyste. Do tej pasji będziemy potrzebować:

  • 1 cały arbuz; 300 gramów wieprzowiny; 1 papryka słodowa; 1 średnia marchewka; Ananas w puszce (1 puszka); Specjały i olej roślinny.

Wyciśnij arbuza i odetnij górę tak, aby powstała "kruszonka". Następnie konieczne jest oczyszczenie całej wewnętrznej części rośliny i części mięsa. Mięso kroimy na małe kawałki, marchewkę ścieramy na grubej tarce, paprykę i ananasa - kroimy w kostkę lub julienne.

Kolejny etap przygotowań - smarowanie. Na średnim ogniu zibula smażyć na złoty kolor, dodać wieprzowinę - tłuszcz, dodać marchew.

Lukrowane produkty wymieszane z papryką i ananasem, włożone do arbuza i przykryte skórką-topem. Arbuza pieczemy w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 2-3 lata. Im większy rozmiar melona, tym dłuższy czas duszenia. Po ugotowaniu, m'anchota musi być m'anchovy. Faszerowany arbuz gotowy. ????

Zupa z puree arbuzowego

Zupa ta będzie smakować zarówno nieletnim, jak i dorosłym. Istnieje kilka rodzajów zupy arbuzowej, my chcemy zaproponować klasyczny wariant - z pikami. A także, co musimy przygotować:

  • 400-500 gramów obranego arbuza; 200 ml vermicelli (lub wysokotłuszczowego mleka); 200 ml wody (lub mleka, jeśli wzięłaś blaty z poprzedniego punktu); 1 szt. rhiptschasta cibuli; 20g oleju vermicelli; 3 łyżki oliwy z oliwek; 3 pietruszki; Sól, pieprz do smaku.

Przystąpić do gotowania. Cibulę i marchew obrać, delikatnie pokroić (marchew można zetrzeć na tarce) i smażyć na patelni z przyprawami przez około 10 h. Dodajemy pokrojonego arbuza, wszystkie pozostałe składniki, potrójną porcję wody i dusimy pod przykryciem przez 20 hvilly minut.

Gdy warzywa zmiękną, przełóż je do misy blendera i zmiksuj na wysokich obrotach. Dodać gorące mleko i jeszcze raz zmiksować.

Ostatni krok - gotową masę wlewamy do naczynia żaroodpornego, podgrzewamy na małym ogniu nie doprowadzając do wrzenia. Zdejmij z ognia i dodaj olej do gotowania i wermiszel. Wymieszać.

Zupa z arbuzowego puree gotowa! Rozłożyć na talerzach i udekorować zieleniną.

Custard z arbuzem i syropem.

Przejdźmy teraz do deserów. Tak więc z arbuzem można przygotować nie tylko główne ciasto, ale także sprawić przyjemność jego miłośnikom;).

Arbuz dobrze komponuje się z takim produktem jak ser. Dlatego nadzienie z tymi składnikami pokocha cała Twoja rodzina. Do gotowania będziesz potrzebować:

  • 600 gramów obranego arbuza; 200 gramów syropu o średniej zawartości tłuszczu; 50 gr semoliny; 3 jajka; Cukier i cynamon - do woli.

Aby rozpocząć główny proces gotowania pasji, należy przygotować arbuza - pokroić go na małe kawałki lub zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Umieścić wodę w naczyniu, podlać wodą i dusić do miękkości i pod przykryciem.

Kiedy arbuz jest już ugotowany, należy go ostudzić i przy pomocy blendera zrobić z niego puree. Następnie - mieszamy jajka z siarką, kaszą manną (także zukrem i cynamonem, jeśli dodajemy je do potrawy), wszystko dokładnie mieszamy. Gotową masę delikatnie i małymi porcjami wlewać do puree arbuzowego, regularnie mieszając.

Bierzemy naczynie do zapiekanek, smarujemy je masłem i wylewamy masę. Piec w piekarniku przez około 25-30 minut w temperaturze 200 stopni. Gotowość nadzienia można sprawdzić za pomocą drewnianego szpikulca. Po przygotowaniu wyjąć naczynie z piekarnika i ostudzić, a następnie wyjąć z formy.

Taka zakanka doskonale nadaje się na przekąskę lub lekki wieczór, na obiad lub można je dać na przekąskę dzieciom do szkoły.

Muffiny arbuzowe

Kolejne zastosowanie wytrawnego i cynamonowego deseru. Babeczki z arbuzem są lekkie i mało kaloryczne, mogą być jedzone nawet przez osoby przestrzegające diety. Aby przygotować to danie, potrzebujesz:

  • 200-300 gr obranego arbuza; 2 łyżki semoliny; 200 g boroszny; 10 g proszku; 200 g mąki; 3 jajka; 100g płatków kukurydzianych (jeśli chcesz); 110 ml oleju roślinnego.

Zaczynamy ????.

Aby placki wyszły lekkie i chwiejne, lepiej najpierw utrzeć arbuza. Obranego arbuza, pokrojonego na kawałki, dusić w niewielkiej ilości wody do miękkości (ok. 10 xviln). Następnie - zetrzyj arbuza blenderem lub grubniusha.

Wykończyć ciasto: borowiki utrzeć mieszadłem, dodać kaszę mannę (kilka łyżek borowików zostanie na garnku). Osobno ubić jajka i mąkę na białą, puszystą masę (można to zrobić mikserem na wysokich obrotach). Kiedy tłuczone ziemniaki całkowicie wyschną - dodajemy olej roślinny i energicznie mieszamy. Dodajemy bor (kukurydzę) i ponownie mieszamy.

Ciasto wlewamy do foremek na muffinki (około ¾ kształtu). Jeśli Twoja forma jest metalowa - musisz ją najpierw nasmarować olejem. Piec przez 25-30 hvilin w temperaturze 180 stopni. Podobnie jak w poprzednim przepisie, gotowość ciastek można sprawdzić za pomocą drewnianego szpikulca.

Danie jest gotowe!

Ciesz się ????