12 sposobów na wykorzystanie piekarnika, o których nie wiedziałeś

Jeśli jesteś pewien, że Twój piekarnik z funkcją microchill pokazał już wszystkie swoje możliwości, podgrzewając i rozmrażając żywność, usiądź ostrożnie i naucz się podstaw. Sumienne użytkowanie i odrobina wyobraźni pozwolą Ci odkryć niewykorzystany potencjał tego funkcjonalnego urządzenia. Chcielibyśmy zaproponować Państwu 12 możliwości nadania naczyniom kuchennym nowego wyglądu:

1. łatwo pozbyć się wewnętrznej strony skórki cytrusów. Białe skórki pod skórką pomarańczy i grejpfruta można łatwo usunąć, umieszczając owoce w piecu mikroprzepływowym na 30 sekund. W ten sam sposób można również oczyścić skórkę pomidora i pomarańczy.

2. Przywrócić świeżość chleba lub naczynia do pieczenia do pierwotnego stanu. Wystarczy umieścić skiboksy na papierowej serwetce i umieścić na płycie obrotowej mikrowirówki. Włącz pełną moc i ciesz się aromatem i smakiem ponownie za minutę. 3.

3) Obrane obwarzanki i arachis obrać ze skórki, a włoszczyznę z łupiny. Łupiny i ziarna umieścić w naczyniu z wodą i gotować na średniej mocy przez 5 godz.

4. Wyciśnij więcej soku z cytryn: podgrzej owoce przez 2 do 3 godzin przed winobraniem i wyciśnij znacznie więcej soku.

5. Uzupełnić zapasy na zimę. Za pomocą kuchenki mikrofalowej można suszyć natkę pietruszki, rośliny lub grzyby. Kolekcję herbat można również wzbogacić o naturalne zioła, rumianek czy kwiaty lipy.

6. Uwolnij pełną gamę aromatów i pikantnych smaków przypraw. Włóż przyprawy do piekarnika na 15 sekund i włącz piekarnik na pełną moc.

7. Przynieś gorącą płytę lub gorący kompres. Jeśli choroba stała się nie do zniesienia i absolutnie nie masz siły iść do najbliższej apteki, nie popadaj w rozpacz. Z mikrohvilovoy pomocy pieca można sporuditiru grilku: rapte cenne kasze (gryka lub ryż) w czystym naczyniu szklanym i rotsirivayut do 30 sekund na średniej potutnosti. Do kompresji wystarczy włożyć NVHF-otwartą ściereczkę z gazy włosowej i ustawić timer na 15 sekund.

8. Oczyść deski do krojenia z nieświeżego zapachu ryb, mięsa lub "śmierdzących" warzyw. Aby zlikwidować nieprzyjemny zapach i zdezynfekować, wystarczy ubić deskę, osuszyć ją dywanikiem i natrzeć powierzchnię połówką cytryny. Następnie należy umieścić płytkę w piecu UHF na kilka minut.

9. Pozbądź się bakterii i alergenów na gąbce do mycia naczyń: umieść gąbkę do mycia naczyń w kuchence mikrofalowej i podgrzewaj na średniej mocy przez 2-3 godziny.

10. Koniec z łzami w śliniance! Po prostu podduś tsibulinę z dwóch stron i podgrzej jajko w piekarniku przez pół minuty lub dwie.

11. Sprawdź jakość pojemników z tworzywa sztucznego. Umieść pojemnik w misce z zimną wodą, ustaw temperaturę na maksimum i podgrzewaj przez minutę. Kiedy czas minie, pojemnik pozostanie zimny, a woda się podgrzeje. Jeśli jednak pojemnik jest podgrzewany razem z płynem, nie zalecamy jego używania.

12. ostatnią, niewykorzystaną możliwością wykorzystania pieca UHF jest tworzenie nowych puszek woskowych ze starych "nierozwiniętych" puszek.

tchnij nowe życie w artykuły papiernicze Twojego dziecka: włóż wypełniacze do foremek silikonowych i roztop je w średniej temperaturze. Po uzyskanej masy może być vilipityvat nowe płatki nietypowo ukształtowane i dowolny rozmiar.

W związku z tym sugerujemy zapoznanie się z tradycyjnymi możliwościami kulinarnymi piekarnika UHF i eksperymentowanie z nim. Możemy założyć, że zgłodniałeś podczas czytania i ewentualnie testowania nowej funkcjonalności mikrofalówek. Kilka przepisów na szybkie wypieki dla lasuni:

Babeczka w miseczce w 2 hwy

Potrzeba:

    boroszno - 3 łyżki stołowe; prażony kava - 1 łyżeczka; kakao w proszku - 2 łyżki stołowe; zucor - 3 łyżki stołowe; Proszek do pieczenia - ¼ łyżeczki; mleko - 2 łyżki stołowe; Jajko - 1 szt; Olej - 2 łyżki stołowe; Wanilina do smaku.

Przygotowanie:

W naczyniu wymieszać kawę kredową, borowinę, kakao, zasmażkę, wanilinę i zucor. Do suchych składników dodać mleko, oliwę i jajko. Wymieszać masę do uzyskania jednorodnej konsystencji. Następnie posmaruj naczynia kuchenne oliwą z oliwek i polej powstałym ciastem. Umieścić kubek w piecu mikrofluidycznym na 90 sekund przy maksymalnej mocy. Po tym czasie sprawdź gotowość do pieczenia za pomocą drewnianego szpikulca lub wykałaczki. Podawać do stołu z lukrem lub zucor prizipkoyu.

Budyń z czarnego bzu w 7 hviln

Potrzeba:

    liliowy - 100 g; jajko - 1 szt; kukurydza kandyzowana - 1 łyżka stołowa; Manna - 1 łyżka stołowa; wiórki waniliowe; sól na czubku noża; sok z cytryny - 1 łyżeczka; proszek do pieczenia do dekoracji.

Przygotowanie:

Jajko i zucor opłukać, dodać wanilinę, sól i sok z cytryny. Otrzymaną masę delikatnie wymieszać piłą lub śrubokrętem. Dodać siarkę i również wymieszać. Następnie ciasto wlewamy do foremek wysmarowanych olejem i wkładamy do mikrowanny. Do ugotowania budyniu potrzebne są 2-3 minuty przy mocy 1000 W. Przed podaniem, pozwól deserowi ostygnąć do ciepłego stanu. Budyń podawać ze świeżymi jagodami lub syropem i cukrem pudrem.

Zapoznaj się z asortymentem:

Akcesoria do pieców mikrobrowarowych