Sorbet z mango
Pyszny i smaczny sorbet z mango, który można zrobić z zaledwie trzech składników! W zimie świeże mango można zastąpić mrożonym. Wypróbuj klasyczny przepis na sorbet, a potem możesz go doprawić według własnych upodobań. Na przykład, zamiast wody, dodaj mleko kokosowe.
Składniki
- Mango - 4 szt.
- Syrop z agawy lub miód - 170 g
- Woda - 120 ml
Gotowanie
- Przygotować mango.
Przekrój owoc wzdłuż, a następnie odetnij pestkę od pestki. Za pomocą noża pokrój każdy kawałek w kostkę i wyjmij łyżką ze skóry.
- Zamrozić plasterki mango.
Przykryj ciasto pergaminem i ułóż na nim plastry mango tak, aby się nie przykleiły. Przykryć folią i włożyć na noc do zamrażarki.
- Umieść mrożone mango w blenderze.
Dodaj 120 ml wody i 170 gramów miodu lub syropu z agawy i ubijaj do uzyskania gładkiej konsystencji.
- Sorbet odstawić do lodówki.
Przygotowaną masę przełożyć do formy, posmarować nią wierzch i wstawić do zamrażarki na rok. Zrobione!
Czy podobał Ci się ten artykuł?
2 0 Proszę o komentarz w tej sprawie.Zaloguj się przez media społecznościowe
Facebook Google lub
Zostaw komentarz