Sorbet z mango

Pyszny i smaczny sorbet z mango, który można zrobić z zaledwie trzech składników! W zimie świeże mango można zastąpić mrożonym. Wypróbuj klasyczny przepis na sorbet, a potem możesz go doprawić według własnych upodobań. Na przykład, zamiast wody, dodaj mleko kokosowe.

Składniki

  • Mango - 4 szt.
  • Syrop z agawy lub miód - 170 g
  • Woda - 120 ml

Gotowanie

  1. Przygotować mango.

Przekrój owoc wzdłuż, a następnie odetnij pestkę od pestki. Za pomocą noża pokrój każdy kawałek w kostkę i wyjmij łyżką ze skóry.

  1. Zamrozić plasterki mango.

Przykryj ciasto pergaminem i ułóż na nim plastry mango tak, aby się nie przykleiły. Przykryć folią i włożyć na noc do zamrażarki.

  1. Umieść mrożone mango w blenderze.

Dodaj 120 ml wody i 170 gramów miodu lub syropu z agawy i ubijaj do uzyskania gładkiej konsystencji.

  1. Sorbet odstawić do lodówki.

Przygotowaną masę przełożyć do formy, posmarować nią wierzch i wstawić do zamrażarki na rok. Zrobione!

Czy podobał Ci się ten artykuł?

2 0 Proszę o komentarz w tej sprawie.

Zaloguj się przez media społecznościowe

Facebook Google lub



Zostaw komentarz

Komentarz Zapisz swoją opinię Dotychczas brak komentarzy