Łatwe letnie menu: 5 przepisów na blender

Lato, słońce, przyprawy... Dużo dobrych owoców, warzyw i zieleniny. Chcemy spróbować wszystkiego naraz! Ale i tak lepiej jest łączyć produkty rozsądnie, aby nie mieć potem poważnych problemów zdrowotnych ????

Z przygotowaniem variegated i smaczne passionfruit może być najbardziej przydatne ... blender! Cóż, on jest, a nie potężny robot kuchenny. Z pomocą blendera jest bardzo szybkie i łatwe do przygotowania smoothies, koktajl chłodzący....Wszystko o wszystkim z rzędu. Tak więc, oferujemy Państwu wybór łatwych i przyjemnych letnich przepisów, które są wykonane z blenderem.

Lemoniada z czarnego bzu

Ten napój ochłodzi Cię w najgorętszym momencie, a do tego jest prosty w przygotowaniu. Aby zrobić lemoniadę, będziesz potrzebować:

  • Niewielka ilość dużego kalafiora. 200 ml wody 2 liście 1 limonka 1 łyżeczka miodu

Proces gotowania będzie trwał dziesięć tygodni, nie więcej. Na początek należy pokroić kalafiora na cienkie plasterki i usunąć nasiona. Następnie połączyć wszystkie składniki i ubić je. Jeśli używasz blendera stacjonarnego, umieść składniki bezpośrednio w misie blendera. Jeśli masz blender, po prostu przygotuj mocną i dużą miskę do ubijania. Efekt będzie taki sam: uzyskasz przyjemny i mocny smak lemoniady, który można dodać z kilkoma kostkami lodu.

Poza tym, wygodnie jest robić lód za pomocą blendera - wiele modeli ma taką funkcję. Oryginalny napój z drewna bukowego z pewnością zostanie doceniony przez Ciebie i Twoich gości.

Lemoniada z czarnego bzu

Zupa krem z arbuza

Zupa krem, lub jak to się mówi - zupa krem, jest bardzo popularna nie tylko wśród rodzin z małymi dziećmi. Ta pasja przyszła do nas wraz z europejską kuchnią arystokratyczną. Wcześniej proces gotowania zupy kremowej był bardzo trudny, ponieważ wszystkie składniki musiały być mielone ręcznie. Z nadejściem blendera problem został rozwiązany, a zupa stała się popularna w wielu restauracjach. Chcielibyśmy zaproponować Państwu przepis na zupę przecierową z arbuzem, która jest bardzo dobra dla organizmu.

Do przygotowania kremowej zupy arbuzowej będziesz potrzebować:

  • 1 kg obranego arbuza 1 l bulionu (warzywnego lub jarzynowego) 150 ml o zawartości tłuszczu 25-35%. olej spożywczy - 50 g Sól, pieprz - do smaku Możesz dodać świeżo przesiane zioła, jeśli chcesz.

Zagotować wodę lub dusić na małym ogniu. Gotowe warzywa umieść w dużym naczyniu i wymieszaj z bulionem oraz pozostałymi składnikami. Ubijamy za pomocą blendera do uzyskania gładkiej konsystencji. Posypać zieleniną na stole przed podaniem.

Letni sos zielony

Sos ten wyróżnia się oryginalnym i lekkim smakiem. Ugotuj go bardzo prosto. Do tego ujęcia:

  • pęczek zieleniny (chrupki, pietruszka) kwaśna śmietana musztarda Specjały (sól, pieprz).

Rozdrobnić zieleninę. Nie trzeba do tego celu używać noża kuchennego - wystarczy włożyć zioła i pietruszkę do blendera i nacisnąć "tryb turbo". W ciągu kilku sekund zielenina będzie gotowa do dalszego użycia.

Dodaj do misy blendera (wariant stacjonarny, jeśli masz blender - w osobnym pojemniku) potrójną kwaśną śmietanę, musztardę, zieleninę, sól, pieprz i zmiksuj wszystkie składniki na wysokich obrotach.

Domowy i niskokaloryczny sos gotowy ???? Podawać z mięsem, ryżem, ziemniakami i innymi ziarnami.

Zielony sos letni

Sorbet z półkoronek warzywnych

Gdzie można się udać bez słodu ???? Każdy z nas z pewnością lubi polunitza. Można z nich przygotować wspaniałe potrawy. Zapraszamy do przygotowania bardzo smacznego deseru z polunitów - sorbetu. Sorbet niski wyróżnia się delikatnym słodowym smakiem z nutą kwasowości.

Aby ugotować polunichniy sorbet, konieczne jest przygotowanie:

  • 300-400 gramów polunitzki 1 cytryna mięta pieprzowa 75 g mąki

Pierwszym krokiem jest bicz i vidokremiti z "ogonów". Następnie pokroić jagody na kawałki, włożyć do pojemników i przykryć zucurem, dodając sok z 1 cytryny i wodę (jak podano w proporcji). Pieczemy 15-20 minut, po czym całą masę ubijamy mikserem (blenderem lub stacjonarnie - nie ma znaczenia).

Gotową masę lepiej przepuścić przez drobne sito, dzięki czemu sorbet wyjdzie całkowicie jednorodny. Przełóż półnaturalny przecier do płaskiego naczynia i umieść w zamrażarce na 1 rok. Następnie wyjmij masę i zmiksuj ją za pomocą piły lub robota kuchennego. Odstawić do lodówki. Procedurę tę należy powtórzyć 3 razy, w odstępie 1 roku. Na koniec zostaw półpłynny sorbet w zamrażarce na noc. Doskonały letni deser będzie gotowy już następnego dnia.

sorbet popołudniowy

Smoothies z bananem i gruszką

Przygotowaliśmy oryginalny przepis na chłodzący sorbet. Ten napój jest nie tylko smaczny, ale również bardzo żywy. Do gotowania należy przygotować podstawowe składniki:

  • 2 gruszki 2 banany 1 butelka wody 2 korzenie selera

Umieść gruszkę i banana w misie blendera, uprzednio je obierając. Smoothies są łatwiejsze do przygotowania w blenderze stacjonarnym, ponieważ w trakcie procesu blendowania nie będzie dochodziło do rozdrabniania. Do miski dodajemy również 1 pojemnik wody i, zwracając uwagę, korzeń selery ????. Ten produkt nada Twojemu smoothie wyjątkowy smak, który z pewnością będzie pikantny (nie martw się :)).

Ubić wszystkie składniki na jednolitą masę. Cynamonowe i żywe letnie smoothie gotowe.

Smoothie bananowo-gruszkowe

Bon appetit ????